info@judaica-zwolle.nl
Stichting Judaica Zwolle
Publicaties

De Stichting Judaica Zwolle publiceerde onderstaande boeken.

Jodenvervolging in twaalf portretten
Wie inzicht wil krijgen in wat het betekende om Jood te zijn onder de terreur van de nazi's, kan het beste proberen de gevolgen ervan op individueel niveau te begrijpen. Daarom worden in dit boek de persoonlijke levensverhalen geschetst van Joodse Zwollenaren die leefden tijdens de Tweede Wereldoorlog en die de Holocaust aan den lijve ondervonden. De auteurs Dammis Baan, Jaap Hagedoorn, Piet den Otter en Peter van 't Riet maakten ook de gelijknamige mobiele expositie. Het boek van 96 pagina's kunt u bestellen voor € 12,50 (excl. verzendkosten) door hier te klikken of een mail te sturen. U ontvangt een factuur. Ook verkrijgbaar in de synagoge tijdens openstellingen van de tentoonstelling en in de Zwolse boekhandels Westerhof, Goedhart en Waanders in de Broeren.

Gids langs de geschiedenis van joods Zwolle
Dit boek, van de hand van Jaap Hagedoorn en Marco Groen, bevat naast een historische inleiding een twintigtal korte schetsen over plekken en gebouwen in de stad, die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Joden van Zwolle. Het boek is rijk geïllustreerd. Dit boek is uitverkocht. Klikt u op het plaatje hiernaast of op de link onder aan deze pagina om een pdf-scan van dit boek te downloaden.
De invloed van het Jodendom op de Westeuropese cultuur
Dit boek bevat zes artikelen van Nederlandse auteurs over de Joodse invloed op bepaalde terreinen van de westerse cultuur, zoals het monotheïsme, de sociale bewegingen, de kerkelijke liturgie, de westerse filosofie. Het laatste hoofdstuk gaat over de vele bijdrage die Joden geleverd hebben aan wetenschap, techniek en kunst. Het boek verscheen naar aanleiding van het eerste lustrum van het Vrije Leerhuis van de Stichting Judaica Zwolle in 1991. Dit boek is uitverkocht. Klikt u op het plaatje hiernaast of op de link onder aan deze pagina om een pdf-versie te downloaden.
 


Bijdragen aan een studiedag ter gelegenheid van vijf jaar Vrij Leerhuis in de Zwolse synagoge

Wandeling met historische schetsen langs een twintigtal plekken en gebouwen die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Joden van Zwolle.