info@judaica-zwolle.nl
Stichting Judaica Zwolle
Concerten

Baruch en de Chaweriem - Baruch Kojocary, Lydia Blom en Jacob van der Wijk - 1999
Nieuwjaarsconcert 1999

Op nieuwjaarsdag 1999 brachten Baruch Kojocaru (zang), Lydia M. Blom (piano) en Jacob van der Wijk (viool), samen optredend onder de naam Baruch en de Chaweriem, een nieuwjaarsconcert in de synagoge van Zwolle. Het programma bestond uit een breed scala aan populaire Joodse liederen, vertolkt in het Yiddish, Engels en Ivriet. Daarmee zijn Baruch en de Chaweriem boodschappers van een oude Joods-Europese traditie. Zij stellen zich ten doel deze cultuur uit te dragen.

Baruch Kojocaru is een zanger van Roemeens-Israëlische afkomst. Als kind begon hij met acteren en zingen in het Yiddish, zijn moedertaal. Aangekomen in Israël volgde hij de theateropleiding bij het Kameri-theater. Hij zong en speelde in diverse theaterstukken en musicals, zowel in het Yiddish als in het Hebreeuws. Lydia Blom studeerde piano aan het Amsterdams Conservatorium. Sindsdien begeleidt zij koren en solisten, en werkte als musical director voor diverse producties. Zij trad ook op als actrice, zangeres en als saxofoniste. Jacob van der Wijk ontving zijn opleiding tot violist van Louis Metz en Monique Lansdorp. Hij speelde onder meer met met Navah Tehila, Giora Feidman, Jeff Warschauer, Michael Alpert, Joel Rubin en vele anderen.

Het nieuwjaarsconcert in de synagoge aan de Samuel Hirschstraat in Zwolle-Centrum begon om 14.30 uur en was een initiatief van de Stichting Judaïca Zwolle.