info@judaica-zwolle.nl
Stichting Judaica Zwolle
Home

De Stichting Judaica Zwolle is een educatieve organisatie die als doel heeft de verspreiding van kennis van de joodse godsdienst, geschiedenis, taal en cultuur. Zij organiseert haar activiteiten vooral in de Zwolse synagoge, maar is niet verbonden met enig kerkgenootschap of andere religieuze, maatschappelijke of politieke organisatie. Zij heeft een bestand van circa 600 belangstellenden van wie velen jaarlijks aan de activiteiten deelnemen.

BEZICHTIGING SYNAGOGE
[geplaatst: 26 juni 2017]

In de Zwolse synagoge wordt op zondag 9 juli een rondleiding gegeven. Daarbij kan ook de tentoonstelling 'Joods leven in en om Zwolle' worden bekeken, inclusief de recente uitbreiding over het leven van Selma Wijnberg. Klik hier voor algemene informatie en hier voor een radioreportage over de recente uitbreiding.

‘JODENVERVOLGING IN 12 PORTRETTEN’
[geplaatst: 14 maart 2017]

Zo heet de mobiele tentoonstelling die aan de hand van korte levensverhalen van 12 Joodse Zwollenaren - een vader, een moeder, een echtpaar, een baby - weergeeft welke impact de vervolgingen tijdens de oorlog op hun leven hebben gehad. Klik hier voor informatie.

18E SAMUEL HIRSCHLEZING 
[geplaatst: 10 november 2016]

Op zondag 6 november sprak drs. Ronny Naftaniel 18e Samuel Hirschlezing uit. De titel van zijn lezing was: 'Israël, een baken van stabiliteit in een kolkend Midden-Oosten'. Lees hier meer.

CURSUSPROGRAMMA 2016-2017 STAAT ONLINE
[geplaatst: 14 juli 2016]

Het nieuwe cursusprogramma voor het seizoen 2016-2017 is gereed en staat online op deze site. Als u in het linker menu op Cursussen klikt, of in het rechter menu op de knoppen van de cursusgroepen Vrij LeerhuisKorte Cursussen of Bijbels Hebreeuws, dan vindt u alle informatie die u nodig heeft om uw keuze te maken en om u te kunnen inschrijven. Ook de gegevens over de 18e Samuel Hirschlezing op zondag 6 november vindt u op deze site.


CONTACT
Contact met de Stichting Judaica Zwolle is mogelijk via info@judaica-zwolle.nl.


LOGO ALS SYMBOOL VAN HANDREIKING
Het logo van de Stichting Judaica Zwolle is ontleend aan de tabel waarmee de 15e eeuwse joodse sterrenkundige Abraham Zacut de juliaanse kalender omzette in de joodse kalender. Daardoor symboliseert het logo de brugfunctie tussen de joodse en de niet-joodse wereld die onze stichting probeert te vervullen. Het logo heeft de vorm van een hand, symbool van de handreiking die de stichting haar aangeslotenen wil bieden bij hun eigen leren over het jodendom.